de KNSA Kroon

De KNSA verlengt de fel begeerde kroon van Schietsportvereniging de Burgerwacht

De KNSA is in Nederland de enige door de internationale organisatie (ISSF) erkende autoriteit voor het sportschieten. Ook binnen NOC*NSF is de KNSA voor het sportschieten de enige erkende organisatie. De KNSA is door haar lidmaatschap van de nationale en internationale overkoepelende sportorganisaties, nauw betrokken bij de internationale regelgeving van het sportschieten en heeft daar ook invloed op. Alleen Nederlandse sportschutters die lid zijn van een bij de KNSA aangesloten schietvereniging kunnen deelnemen aan internationale evenementen zoals Europese en Wereldkampioenschappen, World-Cup-wedstrijden en de Olympische Spelen.

De certificering voor de kroon is opgebouwd in modules waarin hoge kwaliteitseisen worden gesteld. Deze modules zijn:

• Algemene verenigingsgegevens
  • Nalevering wet- en regelgeving
  • Verenigingsmanagement
  • Sportontwikkeling
  • Accommodatie en veiligheid

De KNSA de kroon voor de schietvereniging de Burgerwacht met vier jaar verlegt. De “kroon” is een certificering die is georganiseerd door de KNSA. Al jaren voert de schietsportvereniging de Burgerwacht deze certificering en zijn wij bijzonder trots dat deze verlengd is.