Disciplines

Bij de SV de Burgerwacht worden de navolgende disciplines geschoten:

1. KKG “Klein Kaliber Geweer”
  2. KKK “Klein Kaliber Karabijn”
  3. LG “Lucht Geweer”
  4. Action Shooting

Met deze wapens kan de volgende disciplines knielend staand of liggend geschoten worden:

• KKP “Klein Kaliber Pistool”
  • LP “Lucht Pistool”
  • GKP “Groot Kaliber Pistool”
  • GKG “Groot Kaliber Geweer” (in overleg VVF)
  • HWP “Historische Wapen Pistool” (Zwart kruit & Nitro in overleg VVF)
  • HWG “Historische Wapen Geweer” (Zwart kruit & Nitro in overleg VVF)

Met deze wapens wordt uitsluitend staand geschoten:

• MP “Militair Pistool” Meerdere houdingen.

Uitleg Disciplines:

1. Action Shooting

Sinds eind 2014 is er nieuwe pistool discipline geïntroduceerd bij onze vereniging. Namelijk de dynamische discipline Action Shooting.
Hierbij is het de bedoeling om in een zo kort mogelijk tijd een aantal doelen (metalen plaatjes) om te schieten.
We beoefenen dit zowel met groot kaliber als klein kaliber (.22) pistool/revolver.
Het is een hele andere tak van schietsport en veiligheid is hierbij enorm belangrijk.

Hierdoor is er ook een aparte basiscursus, welke succesvol afgesloten moet worden om deze discipline te kunnen beoefenen binnen onze vereniging.
De cursus duurt 1 avond en hierbij worden alle aspecten van Action Shooting behandeld.
Dit is een deel theorie en een groot deel praktijk, waarna er een bekwaamheidsproef wordt afgelegd.

Om overige schutters niet tot last te zijn wordt Action Shooting op een ander avond dan de reguliere schietavonden gehouden.
We doen dit elke oneven week op de woensdagavond vanaf 19:30 uur.
Voorwaarde voor deelname aan de basiscursus is dat het lid in bezit is van een eigen groot of klein kaliber pistool/revolver.

Lijkt het je een leuke discipline en wil je er meer van weten of zien?
Geef je dan op.