Nieuws

  Nieuws van SV de Burgerwacht

 • Nieuwsbrief maart 2022

Beste collega schutters,
Zoals jullie weten kunnen we weer met volle teugen genieten van onze schietsport zonder
dat de beperkende Coronamaatregelen geldig zijn.
Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

 • Nieuwsbrief januari 2022

Met een enorme en bovenal teleurstellende stilte op onze schietbanen door de nieuwe Corona-maatregelen. Zonder ons jaarlijks samenzijn tijdens de feestdagen. Zonder dat we elkaar de hand konden schudden en konden proosten op het nieuwe jaar.
Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

 • Nieuwsbrief oktober 2021

Beste collega schutters,
Inmiddels is het alweer ver in oktober en is het verenigingsleven weer redelijk op gang gekomen, de competitie loopt en de eerste wedstrijden zijn alweer geschoten. Ook is er al een 2de schiet clinic gehouden voor het Rode Kruis. En we hebben eindelijk de ALV kunnen houden.
Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

 • Nieuwsbrief augustus 2021                                                                                    

Eind maart schreef ik dat we nog steeds worden geconfronteerd met Corona maatregelen, eind juni werden ze bijna allemaal opgeheven nadat we gelukkig al een paar weken weer de baan op mochten, en nu zijn er begin juli toch weer nieuwe maatregelen ingesteld tegen de Corona pandemie. Gelukkig hebben deze nog weinig invloed op onze sport.
Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

 • Nieuwsbrief maart 2021

Wie had dit kunnen denken. Eind Maart 2021 en nog steeds is het de coronacrisis die de wereld in zijn greep houdt. En nog steeds worden wij geconfronteerd met de maatregelen van de overheid die probeert het virus onder controle te houden. De maatregelen die de overheid afgelopen dinsdag heeft afgekondigd hebben nog steeds tot gevolg dat wij niet
binnen mogen schieten.
Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

 • Nieuwsbrief januari 2021

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Het jaar 2021.
Het roerige jaar 2020 ligt nu achter ons. Het jaar dat overschaduwd werd door de uitbraak van het Coronavirus. Dit heeft een enorme impact gehad op de hele maatschappij en ook op onze vereniging en het daarbij behorende verenigingsleven. We hebben na een goede start tot begin maart en daarna onder de preventieve regels van de overheid nog wel regelmatig schietbeurten kunnen maken en elkaar kunnen zien en spreken.
Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.

 • Nieuwsbrief 21 november 2020

Bij deze een heugelijk bericht in deze moeilijke (corona)-tijden. Vandaag 21 November 2020 heb ik, als uw voorzitter, vol trots namens onze vereniging de koninklijke erepenning in ontvangst mogen nemen uit handen van Burgemeester van de Weerd van Nunspeet. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Klik hier voor de volledige nieuws brief

 • Update Covid-19 ( 16 oktober 2020 )

Beste Collega-Schutters,
Het aantal coronabesmettingen in ons land loopt sterk op. Onze overheid zag zich hierdoor gedwongen de maatregelen om het coronavirus in te dammen aan te scherpen. Helaas raken die maatregelen onze schietsport ook. Als gevolg van de maatregelen heeft de KNSA besloten dat het organiseren van KNSA-wedstrijden niet meer is toegestaan. De wedstrijd AK D2 Meesterkaart Licht/Zwaar afd. Veluwe/Noord-Flevoland, welke gepland stond voor 16 en 17 oktober 2020, hebben wij dan ook moeten annuleren.
Klik hier voor het volledige nieuwsbrief.

 • Koninklijke onderscheiding voor ons medelid Marjolijn Smith.

Het heeft zijne Majesteit de Koning behaagd om Marjolijn Smith inwoonster van de gemeente Nunspeet te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zaterdagmiddag, 20 Juni 2020 is door burgemeester Van de Weerd van Nunspeet een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Marjolijn Smith.


 • Sluiting schietsportverenigingen in ieder geval t/m 28 april 2020

De wettelijke verplichting tot sluiting van alle sportverenigingen en sportaccommodaties – en dus ook die voor de schietsport – in Nederland wordt verlengd tot en met 28 april 2020. Dat betekent dat in ieder geval tot die datum schietsportverenigingen geen activiteiten mogen organiseren en dat alle verenigingsactiviteiten tot nader order zijn afgelast. Het is nog ongewis of deze maatregel na 28 april verlengd wordt. (Bron KNSA)


 • Er is een delegatie van de Burgerwacht op bezoek geweest bij de FN wapenfabriek te Herstal België. 

Klik hier voor het reisverslag.


 • Verlenging toegekend voor de “Kroon”

Schietvereniging de Burgerwacht verlengt de fel begeerde kroon van de KNSA. “Klik hier voor meer achtergrondinformatie over dit onderwerp”.


 • SV de Burgerwacht gaat voor staal.

#

Sinds eind 2014 is er nieuwe pistool discipline geïntroduceerd bij onze vereniging. Namelijk de dynamische discipline Action Shooting. Hierbij is het de bedoeling om in een zo kort mogelijk tijd een aantal doelen (metalen plaatjes) om te schieten. We beoefenen dit zowel met groot kaliber als klein kaliber pistool/revolver. Het is een hele andere tak van schietsport en veiligheid is hierbij enorm belangrijk.