Vervolg “De Schietsport

Een gezonde leefwijze en een goede lichamelijke conditie zijn belangrijk voor het concentratievermogen van sportschutters. Het vermogen tot concentratie is bepalend voor het lossen van precisie schoten. Elke overwinning in de schietsport is de verdienste van de individuele en persoonlijke inzet van een schutter. Alleen de schutter en niemand anders maakte dat die het beste schoot.

Scherpschieten kan geleerd worden. SV de Burgerwacht leert alle nieuwe leden de algemene basistechnieken van het schieten. Gevorderde leden wordt begeleid bij het aan leren van de perfecte techniek. Dat wil zeggen het fijnslijpen van technieken die het beste passen bij een bepaalde schutter. Schieten is een voortdurende strijd met je zelf om je te verbeteren. Het boeken van een beter resultaten geeft voldoening.

De leeftijd is bij veel sporten van invloed om goed mee te kunnen komen. Bij sportschieten zijn de kansen eerlijker verdeeld. Jonge sporters kunnen net zo goed kampioen worden als sporters op middelbare leeftijd. Ook de oudere schutters kunnen nog goed in competitie verband meekomen.
Mannen en vrouwen kunnen het sportschieten individueel en in wedstrijd verband beoefenen of het nu zomer of winter is. Het sportschieten staat ook open voor gehandicapten.

In de opleiding van de trainers wordt ook aandacht besteed aan de begeleiding van gehandicapte sportschutters. Schieten is een uitermate persoonlijke sport. Alleen de schutter zelf lost dankzij een zorgvuldige afwerking het beste schot. Hij / zij alleen is verantwoordelijk voor zijn resultaat. Een keer in de moes van de roos schieten is niet moeilijk. Weten wat je moet doen en hoe je kunt bereiken dat je zuiver schiet is belangrijker.

Het is prettig om met andere schutters in de gezellige kantine te kunnen praten over het schieten, de wapens en alles wat bij de schietsport een rol speelt. Om enig inzicht te krijgen hoe de procedure op een schietbaan werkt heeft de KNSA een introductiefilm gemaakt, klik op de button voor een impressie.