Lidmaatschap

Wil je lid worden? Maak een afspraak om op één van onze verenigingsavonden langs te komen voor een kennismakingsgesprek. Je kunt hiervoor het contactformulier op de website gebruiken.

Na het kennismakingsgesprek krijg je drie formulieren mee: een inschrijfformulier voor de vereniging, een formulier om een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan te vragen bij de gemeente en een machtigingsformulier. De VOG wordt door de gemeente thuisgestuurd.

Wanneer wij de ingevulde papieren en de VOG hebben ontvangen, kunnen wij je inschrijven als aspirant lid van onze vereniging.

Als aspirant lid ga je de introductiecursus volgen, in overleg met een van onze gecertificeerde Basistrainers. Er zullen meerdere avonden met je ingepland worden.

Je wordt ook aangemeld bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie) en je ontvangt het blad “Schietsport” 4 keer per jaar. Na een half jaar aspirant-lidmaatschap kom je in aanmerking om regulier lid te worden.

Contributie en kosten

Lidmaatschap van onze vereniging loopt per kalenderjaar, maar de contributie wordt per kwartaal automatisch geïncasseerd.

Contributie/maandAfdracht KNSATotaal/jaar
Sr. Hoofd gezinslid 21+€ 20,27€ 42,50€ 285,75
Gezinslid 21 jaar en ouder€ 17,59€42,50€ 253,62
Gezinslids t/m 20 jaar€ 5,40€ 22,00€ 86,82
Jeugdlid 18 t/m 20 jaar€ 9,22€ 22,00€ 132,61
Jeugdlid t/m 17 jaar€ 5,40€ 17,00€ 81,82

Verwerking contributie
– De contributie wordt per kwartaal automatisch geïncasseerd.
– De KNSA afdracht wordt in het 1e kwartaal volledig geïncasseerd.
– De entreekosten zijn vastgesteld op éénmalig € 50,=
– Onder de 20 jaar zijn er geen entreekosten

Kosten gebruik schietbaan
– Leden: € 2,50 per avond (leden kopen hiervoor een stempelkaart)
– Niet leden: € 15,= per avond (gastschutter)
– Introducee: € 2,50 per avond (maximaal 3 x per jaar).

De Schietsport

De schietsport heeft een aantal belangrijke voordelen boven andere sporten.
De prestatie hangt voor een goed resultaat vooral af van discipline en concentratie. Leeftijd, kracht, grootte of snelheid hebben nauwelijks invloed op het resultaat.

Voortdurende oplettendheid bij elk aspect van een schiethandeling en de bereidheid om te trainen en te leren tijdens oefeningen en wedstrijden is een voorwaarde voor succes.